
Znamy małopolskich kandydatów do konkursu AGRO POLSKA
admin 2017-03-31
W konkursie AGRO POLSKA, w którym wyróżnia się najlepsze polskie produkty branży rolnej i przetwórstwa rolno-spożywczego, województwo małopolskie będzie reprezentowane przez 43 przedsiębiorstwa. Powalczą oni o prestiżowe wyróżnienia, które potwierdzają najwyższą jakość oferowanych produktów. Nominacje do ogólnopolskiego etapu konkursu przedstawicielom firm wręczył wicemarszałek Wojciech Kozak.
Nominowane do konkursu małopolskie firmy powalczą o wyróżnienia: AGRO POLSKA, AGRO POLAND-EURO QUALITY lub ECO AGRO POLAND. Każde z nich jest potwierdzeniem wysokiej jakości wytwarzanych przez nich produktów.
Na ogólnopolskim etapie produkty, które ubiegają się o wyróżnienie godłem promocyjnym, zostaną poddane ocenie komisji ekspertów branżowych, która wyłoni tegorocznych laureatów.
Nominowani do XXIV edycji konkursu AGRO POLSKA:
P.P.U.H. Patrycja & Paweł - Zofia Rydzyk
Zakład Masarski S.C. - S. Mądry, D. Jeruzalska, A. Mądry
Wyrób Wędlin Tradycyjnych "Wolarek" Władysław Wolarek - B. Wolarek W. Wolarek s.j.
Z.P.H.U. "ELIMEX" Jacek Pabis
Konfekcjonowanie i Sprzedaż Płodów Rolnych Andrzej Pietrzyk
Antoni Pawłowski Tłocznia Owoców "Pawłowski"
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Limanowej
Tatrzańsko - Beskidzka Spółdzielnia Producentów "Gazdowie" w Leśnicy - Kazimierz Furczoń
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Skale
Zakład Mleczarski "Mlek-Bog" Marek Wołkowicz i wspólnicy S.C.
"Niepołomicki Bartnik Pasieka Pszczela" Tadeusz Porębski
F.P.H.U. Spiżarnia Doliny Karpia s.c.
Barczyk Zakład Mięsny Spółka Jawna
Magdalena Węgiel - Pstrąg Ojcowski
P.P.H. Wytwórnia Makaronów s.c. J.G. Majka
"Adam Bąk - Wieprz" Sp. z o.o.
AGRO-WIT Agnieszka Malinowska
Gawor - Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja Szczepan Gawor
Przetwórstwo Rybne "Krak-Marfish" Piekara Jolanta
F. H. U. Chów Owiec S.C. Stanisław Piaskowy, Ryszard Piaskowy
Przetwórstwo Mięsne "Płatek" Spółka Jawna
Zakład Mięsny KROK Marek Krok
Firma Majerczyk s. j.
Sekret Smaku - Maciej Kapała
Piekarnia "Błajan" Jan Błaszkiewicz
Gospodarstwo Warzywne "ANNA" Kamila Kotnis
F. P. H. U. OIKOS Marcin Wójcik
P. P. H. U. THIER S.C. Agnieszka Thier i Marek Thier
Stowarzyszenie "Gościniec 4 Żywiołów"
"U Maciejowej" Maciej Szymanowski
"Ekomiody" Pasieka Lidii i Mateusza Morawskich
P. P. H. U. ECOBAMA Bartosz Ziółkowski
Spółdzielnia Mleczarska w Wieprzu
Eko-Agroturystyczne Gospodarstwo Rolne Janiny i Bolesława Bobaków Gospodarstwo Pasieczne "Pasieka u Kiejdów"
Gospodarstwo Pasieczne "Sądecki Bartnik" Sp. z o.o.
F. P. H. ELMAK Elżbieta Tworzydło
P. P. U. H. "Tłocznia Maurer"
Gospodarstwo Ekologiczne Uprawa Ziół - Artur Kisiel
Winnica Zadora
Uzdrowisko Wysowa S.A.
Minerale - Miernik s.j. (Stary Dom Zdrojowy w Wysowej)
Gospodarstwo sadowniczo- agroturystyczne "Wiśniowy Gaj" - Irena i Paweł Szewczykowie
Organizatorem konkursu AGRO POLSKA jest firma MTR Międzynarodowe Targi Rzeszowskie.
Podczas piątkowego spotkania w Muzeum Lotnictwa Polskiego wicemarszałek Wojciech Kozak wręczył też certyfikaty nowym członkom Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska:
F.P.H.U. OIKOS Marcin Wójcik
Gospodarstwo Ekologiczne Uprawa Ziół Artur Kisiel
Gospodarstwo Ekologiczne "Pszczółki" Agnieszka i Danuta Król.